Agneta Liljeqvist är journalist och dokumentärfilmare. Hon har under flera år arbetat som utrikesreporter på Aktuellt/Rapport och bland annat rapporterat från Irak, Pakistan, Israel/Palestina och Sydafrika. Sedan några år tillbaka bor hon i Frankrike. Hennes senaste film, Tore Wretman Kökspojken, hade premiär år 2016. Roselyn Road är hennes debutroman.
 

"Slutet kom verkligen som en överraskning, och det gillar jag, jag hade nog räknat med nånting helt annat. Även om boken alltså inte var en sådan som jag själv skulle ha valt så var den klart läsvärd och intressant."

Boklysten

 

Agneta Liljeqvist är själv journalist och dokumentärfilmare och det märks att hon kan miljöerna på redaktionerna, känner till känslan av att sova på ett tak i Bagdad och hur man bär en skottsäker väst. Det, och den komplicerade "kärleken" mellan Tom och Johanna gör den här romanen riktigt läsvärd.

Och dagarna går...

 

Fångar verkligen känslan av att vara ur fas i en relation. Då det känns snett på något sätt och man inte förstår varandra. Det är egentligen en relationsroman, sett ur ena partens synvinkel, blandat med politik och världsjournalistik.

Bina´s Books

 

 

TOP  ▲
Böcker av Agneta Liljeqvist
Roselyn Road
Hur väl kan man egentligen känna en annan människa?

Den unga Läs mer