Anna Bauers mönsterbok
Lyssna på utdrag

Anna Bauers mönsterbok

Anna Bauer

Polaris Fakta
I mönsterboken bjuder Anna Bauer på massor av mönster såväl gamla som alldeles nya som du kan sticka, virka, brodera i korsstygn eller tvistsöm, eller lägga som pärlplattor, med mosaik eller med kakel. Här finns traditionella och välkända mönster, men också nyritade; prydliga och stillsamma sida vid sida med galna och livsbejakande.

Boken är något så ovanligt som en modern märkbok. Märkböcker var häften som gavs ut i Sverige från 1800-talet och framåt, med förlagor till broderier som kunde pryda örngott, lakan, handdukar, näsdukar och kläder. Märkböckerna från 1930-, 40- och 50-talen är uppskattade på andrahandsmarknaden.

Här har Anna samlat mönsterark med bårder, rapporterade mönster och alfabet från sina tidigare böcker och lagt till massor av nyfunna och nyritade. Läs om hur du kan komponera ihop mönster och hur du bäst färgsätter ditt mönster i stickning så att mönstret framträder tydligt.

Låt dig inspireras och sticka en tröja, lägg mosaik på en bordsskiva och brodera på dina kläder!

Anna Bauer är textilkonstnär och har utvecklat sticktekniken hönsestrik med sin typiska färgpalett och samtida mönster. Hon har magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshoppar. Hon har tidigare gett ut böckerna Hönsestrik a love story, Hönsestrik forever, Färga garn och sticka (tillsammans med Eva Zethraeus) och Kofta och klänning.

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 160
ISBN: 9789180660693
Format: 250x180
Utk. 01. December 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Fotograf: Fotograf Thomas Harrysson Aktiebola
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Kristin Lidström
Recensioner
Bibliotekstjänst
"Betyg 5/5: Briljant. Anna Bauers stora mönsterbok är en modern, genomarbetad och inspirerande samling av mönster som är användbar för många olika projekt, broderi, pärlplattor, flerfärgsvirkning och framförallt stickning."
LAND
"Är som en gammaldags märkbok men med extra allt. Den är en riktig skatt för dig som vill skapa mönster till stickat och broderi."
Plaza Interiör
"En av landets främsta textilkonstnärer och stickexperter har vävt ihop traditionen av gamla tiders märkböcker med modernt snitt. För oss inredningsfantaster vilar här en kulturskatt till hemmet. Lägga mosaik till bordsskivan? Brodera handduk till köket? Eller örngott till sovrummet? Anna Bauer bjuder på mönsterark med bårder och mönsterrapporter, allt i fin form från Polaris." Läs mer
Nedladdning