Av allt ont
Lyssna på utdrag

Av allt ont

Helen Stommel Olsson

Bokförlaget Polaris
Han stannade upp när hon inte längre rörde sig och backade hastigt bort från den livlösa kroppen. Äntligen hade hon tystnat. Hon låg med slutna ögon. I famnen kramade hon en oval sten, som om det vore en bebis. Han lät henne hållas. Det var som om han varit i trance. Han hade dansat och känt sig fri. Rösterna manade ännu, men inte lika högljutt.  

Barbara Hammar lever ett balanserat liv. Rikt men inrutat. Äntligen har hon kontroll på både sitt yrkesliv och privatliv. Utåt sett är hon en framgångsrik rättspsykiatriker, kallad underbarnet av sina kollegor på Rättsmedicinalverket, själv har hon alltid känt sig mer som ett maskrosbarn, som brottas med ett inre kaos.

Så händer saker som gör att allt förändras. Ett hastigt dödsfall väcker minnen hon jobbat hårt med att förtränga. Motvilligt tvingas hon tillbaka till uppväxten fylld av mörka hemligheter.

Samtidigt landar en stor rättspsykiatrisk utredning på hennes bord. Ett fall som förbryllar från först stund. Den psykotiska mannen hon har framför sig är full av motsägelser. Barbara vill följa sin intuition men känner sig motarbetad. I smyg och helt utanför sina befogenheter som rättspsykiatriker börjar hon titta närmare på fallet och hamnar i en karusell av händelser som har paralleller med hennes eget förflutna

Av allt ont är den första, fristående delen i serien om rättspsykiater Barbara Hammar. I denna flerbottnade berättelse speglas det mest förbjudna i moderskapet, samtidigt som den ger inblick i rättspsykiatrins paradoxer, fängelse eller vård?

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 249
Sidantal: 308
ISBN: 9789177955689
Format: 135x210
Utk. 05. October 2022
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Islington Design
Recensioner
Författare, Kamilla Oresvärd
"Jag gillar verkligen den här boken, den sticker ut från deckarfloran och du bygger upp spänningen och som läsare undrar man hur allt hänger ihop. (...) Jag sträckläste boken. Krypande spänning när den är som bäst! Och med rättspsykiatriker Barbara Hammar har jag helt klart fått en ny favoritkaraktär.” Läs mer
www.kapprakt.se, Anders Kapp
"När jag började läsa texten tog jag mig först förbluffad för pannan. Sedan började jag skratta. Den här berättelsen är något så sällsynt som originell, det var länge sedan jag läste något så skruvat som detta."
@bettan_bokprataren, Elisabeth Berglöf
"Rättspsykiatrikern Barbara spelar i en egen division och hon lyfter verkligen hela boken. Jag vill ha mer Barbara nu!" "När det kommer nya böcker från favoritförfattare är man lyrisk och när de sedan levererar på topp så är lyckan fullständig. "
Nedladdning