Av allt ont
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Av allt ont

Helen Stommel Olsson

Bokförlaget Polaris
Han stannade upp när hon inte längre rörde sig och backade hastigt bort från den livlösa kroppen. Äntligen hade hon tystnat. Hon låg med slutna ögon. I famnen kramade hon en oval sten, som om det vore en bebis. Han lät henne hållas. Det var som om han varit i trance. Han hade dansat och känt sig fri. Rösterna manade ännu, men inte lika högljutt.  

Barbara Hammar lever ett balanserat liv. Rikt men inrutat. Äntligen har hon kontroll på både sitt yrkesliv och privatliv. Utåt sett är hon en framgångsrik rättspsykiatriker, kallad underbarnet av sina kollegor på Rättsmedicinalverket, själv har hon alltid känt sig mer som ett maskrosbarn, som brottas med ett inre kaos.

Så händer saker som gör att allt förändras. Ett hastigt dödsfall väcker minnen hon jobbat hårt med att förtränga. Motvilligt tvingas hon tillbaka till uppväxten fylld av mörka hemligheter.

Samtidigt landar en stor rättspsykiatrisk utredning på hennes bord. Ett fall som förbryllar från först stund. Den psykotiska mannen hon har framför sig är full av motsägelser. Barbara vill följa sin intuition men känner sig motarbetad. I smyg och helt utanför sina befogenheter som rättspsykiatriker börjar hon titta närmare på fallet och hamnar i en karusell av händelser som har paralleller med hennes eget förflutna

Av allt ont är den första, fristående delen i serien om rättspsykiatriker Barbara Hammar. I denna flerbottnade berättelse speglas det mest förbjudna i moderskapet, samtidigt som den ger inblick i rättspsykiatrins paradoxer, fängelse eller vård?

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 139.00
Sidantal: 400
ISBN: 9789177955863
Format: ePub
E-bok utk. 05. oktober 2022
Digital vattenmärkning
Förlag: Bokförlaget Polaris
Nedladdning