Balansera ditt nervsystem
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Balansera ditt nervsystem

Cecilia Gustafsson, Erika Kits Gölevik

Polaris Fakta
Omvälvande men enkla knep för att hitta lugnet.

Ständiga pling i telefonen, prestationshets på jobbet och allt mindre naturlig tid för återhämtning gör att våra nervsystem slår bakut och ger allt från stressutslag till utbrändhet. Men hur ska man göra för att komma ner i varv, sänka stressnivåerna och känna mening i livet? Det låter som en utopi, men faktum är att du endast behöver göra enkla övningar med kroppen som redskap för att hjälpa få ditt nervsystem i bättre balans.

Balansera ditt nervsystem handlar om hur vi återtar balansen i våra liv, via kroppen. Detta i en tid när vi har slutat att lyssna på oss själva och vad som är viktigt på riktigt en tid när utbrändhetsepidemin far fram som en ångvält. Genom att stanna upp korta stunder mitt i vardagen och göra enkla övningar som kroppsrörelser, skakningar, beröring, medveten andning och skogsbad lugnar vi ner våra nervsystem. Resultatet kommer ofta direkt. Du får behagligare andning, känner dig lugnare, mer närvarande och blir friare från oro och stressande tankar. Kroppen sköter jobbet medan hjärnan får vila.

Cecilia Gustafsson och Erika Kits Gölevik har samlat den erfarenhet de skaffat sig under sina 20 år med holistisk träning, yoga och meditation och flätat den samman med den vetenskap och kunskap vi idag har kring nervssystemsreglering. Med sin erfarenhet av att göra teori till tillgänglig praktik, ger de läsaren kunskap och övningar som på ett enkelt vis förklarar och demonstrerar hur kropp, hjärna och hjärta faktiskt hänger ihop. Du kommer också att få följa med på Cecilia och Erikas personliga resor från storstadspuls och stress till de harmoniska platser de har hamnat på idag.

ERIKA KITS GÖLEVIK är utbildad journalist, personlig tränare och yogalärare, som i snart 20 år har skrivit om, praktiserat och coachat andra i holistisk träning, yoga och meditation. CECILIA GUSTAFSSON är yogalärare och utbildare i holistisk träning, och har länge studerat body-mindkopplingar från discipliner som psykologi, yoga, meditation, dans och kampsport.

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 224
ISBN: 9789180661348
Format: 145x220
Utk. 29. August 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Sofie Lantto
Nedladdning