Corona. 19 författare om krisen
Lyssna på utdrag

Corona. 19 författare om krisen

Björn Wiman red.

Bokförlaget Polaris
Corona 19 författare om krisen är en antologi som består av texter redan publicerade i Dagens Nyheter under våren 2020. Boken är ett viktigt tidsdokument och ett sätt att visa på litteraturens kraft och centrala roll i en samhällskris. Det vi går igenom är en helt exempellös situation för oss alla. Desto mer betydelsefullt att några av Sveriges och världens ledande författare är med och sätter ord på denna nya existentiella erfarenhet.

Boken är resultatet av ett icke-vinstdrivande projekt, initierat av Björn Wiman på Dagens Nyheter med en lång rad medverkande författare. Albert Bonniers Förlag, Norstedts, Natur & Kultur, Brombergs, Ordfront, Weyler, Elisabeth Grate och Tranan står bakom boken, vars överskott går till Röda Korset.

De medverkande författarna är Olga Tokarczuk, Arundhati Roy, Carsten Jensen, Elisabeth Åsbrink, Åsne Seierstad, Maciej Zaremba, Margaret Atwood, Lasse Berg, Richard Ford, Zadie Smith, Silvia Avallone, Sverker Sörlin, Abdellah Taïa, Lena Andersson, Mats Strandberg, Jamaica Kincaid, Kerstin Ekman, Niklas Rådström och Ian McEwan.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 120
Sidantal: 200
ISBN: 9789177953807
Format: 125x200
Utk. 18. June 2020
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Nedladdning