Den längsta resan
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Den längsta resan

KG Hammar

Bokförlaget Polaris
Recensionsdag 11 september

Äntligen lyfte planet från marken. Som en tung svan höjde det sig sakta från startbanan och palmerna som kantade flygplatsen nästan smekte flygplanskroppen på buken när planet svängde österut. Vi var redan i utkanten av storstaden Léopoldville så snart tog grönskan över under oss. Nu var vi på väg, antingen mot ett slut eller mot en ny början.

Den 17 september 1961 stiger Dag Hammarskjöld på ett plan. Det blir hans sista resa. Några timmar senare hittas resterna av planet i Ndola i nuvarande Zambia. Fortfarande är det inte klargjort om planet blev nedskjutet och i så fall av vem.

KG Hammar romandebuterar med Den längsta resan. Dag är på väg till kanske sitt svåraste uppdrag som FN:s generalsekreterare. Alla ger honom dåliga odds men han ser ingen annan väg framåt för att lösa konflikten. Han plockar upp sitt påbörjade översättningsarbete, Martin Bubers religionsfilosofiska huvudverk Ich und Du. En utmaning som väcker en djuplodande och existentiell självreflektion.

KG Hammar, född 1943, är teologie doktor och docent i kyrkohistoria vid Lunds universitet. Mellan 1997-2006 var han ärkebiskop. Han bor i Stockholm.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 280
Sidantal: 288
ISBN: 9789180662109
Format: 135x210
Utk. 11. September 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Nedladdning