Det onda
Lyssna på utdrag

Det onda

Inès Bayard

Bokförlaget Polaris
Hon stirrar rakt framför sig på väggen som hon brukar se på när hon och Laurent älskar och i nattens mörker får hon för sig att det onda som drabbat henne är ödets hämnd på ett liv som bedömts för lätt att leva.  

Marie är lyckligt gift, trettiotvå år gammal, och älskar sin man Laurent och deras liv i Paris. Hon trivs med sitt arbete och drömmer om att bli mamma. Framtiden ser ljus ut. Tills den dag hennes chef ger henne skjuts hem från jobbet och våldtar henne i sin bil. Instinktivt vet Marie att hon aldrig kommer att berätta för någon om vad som hänt. Men undan för undan förvandlas hennes relation till sin egen kropp och när hon upptäcker att hon är gravid hotar tystnaden och ensamheten hennes själva existens.

Det onda är en lika rå som hjärtskärande roman om en våldtäkt vars konsekvenser leder till det otänkbara. Debutanten Inès Bayard var bara var 26 år när boken kom ut i hemlandet Frankrike, och sedan nominerades till det prestigefyllda Goncourt-priset.

Inès Bayards debutroman Det onda (2018) blev omedelbart mycket omtalad i hemlandet Frankrike och nominerad till landets största litterära pris, Goncourt-priset. Bayard är 27 år gammal och bosatt i Berlin.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 289
Sidantal: 200
ISBN: 9789177951605
Format: 125x200
Utk. 15. February 2020
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Cecilia Franklin
Recensioner
Opulens, Carolina Thelin
"Den berör på djupet och jag bär den med mig när jag pendlar till mitt arbete, när jag handlar, när jag lagar kvällsmat, när jag går och lägger mig. Den förföljer mig i mina drömmar. "
 
 
 
 
 
-  Bimsblogg
"Boken är oerhört bra, mycket välskriven, väldigt gripande och berörande, och även spännande och otäck. Och det är helt klart en av årets bästa böcker. "
Le Figaro
"En ovanligt stark bok"
Le Quotidien
"En fullständigt kompromisslös roman"
Madame Figaro
"Häpnadsväckande"
Svenska Dagbladet, Yukiko Duke
"Bayard berättar effektivt, med ett nervigt driv"
 
 
 
 
-  Bibliotekstjänst, Eva Lundgren
"Det onda är en oerhört otäck men övertygande skildring av den skräck, förnedring och det irrationella avståndstagande som kan följa på en våldtäkt, men också av omgivningens oförmåga att förstå. Översättningen är mycket god."
Nedladdning