Dungen
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Dungen

Rachel Mohlin

Bokförlaget Polaris
Där jag växte upp fanns öppna fält och vida marker som banade levnadsväg genom skogen. Och så fanns DUNGEN, en liten trång plätt med eländig och snårig skog som lämnats kvar orörd bland allt det öppna. Vi blev tillsagda att inte leka där, inte vara där, att undvika Dungen, gå inte dit! Så därför var vi där ofta.

Adina lever ensam i en stor stockholmsvåning. Hon kryssar mellan ett välbetalt jobb, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning.  På sistone har det förflutna börjat gnaga inombords och när barndomsvännen Malin plötsligt ringer på dörren briserar allt.   

Trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en småländsk by med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring församlingen Kristi Gemenskap där hierarkin är tydlig ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin till varje pris bli Guds utvalda och hon tar Adina till den förbjudna Dungen. Men ondskan hinner före och ingenting blir sig likt.

Dungen handlar om längtan efter närhet, förlust och evig vänskap. Rachel Mohlin debuterar med en roman fylld av både humor och svärta.

Rachel Mohlin är skådespelare och manusförfattare. Dungen är hennes första roman.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 249.00
Sidantal: 300
ISBN: 9789177954149
Format: 135x210
Utk. 14. september 2021
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Nedladdning