Ecstasy
Lyssna på utdrag

Ecstasy

Isabelle Bervenius

Bokförlaget Polaris
Miranda vet att hennes namn betyder att hon är något att beundra, men hon har märkvärdigt svårt att tycka om sig själv. Hon pluggar beteendevetenskap, har nästan ihop det med Cykelkillen, som visar sig heta Isak, och betraktar Adrian i smyg, kurskamrat och manlig huldra från Ångermanland. Miranda är dålig på att vara ung, hon är vårdslös både med sina egna känslor och andras, diskar helst inte, utan staplar tallrikarna i badkaret istället, och har ett visst behov av att förlora sig i kemiska rus ibland, gå upp i musiken och glömma sig själv.

I Isabelle Bervenius Ecstasy blir den klassiska historien om ungdomlig kärlek en skarp och vibrerande upplevelse, lika mättad av ensam sorg som av avväpnande humor. Det är en berättelse om hur känslor långsamt eskalerar och leder till både sexuell utsatthet och en stark längtan efter att få tillhöra och höra ihop. En stegring som kan vara förvånansvärt lik självutplåning.

Isabelle Bervenius är en ny, stark röst i svensk prosa, med en stil som är lika träffsäker vad gäller såväl tonfall och jargong som ensamhetens inre röst.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 79
Sidantal: 352
ISBN: 9789177956259
Format: 110x178
Utk. 10. February 2022
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Sara Acedo
Recensioner
Femina
”Fin debut om ung längtan, drömmar, sex och hjärtan som går i krasch”
Dala-Demokraten
”Det finns mycket att berömma i romanen: dialogen, den starka närvaron i de många miljöerna, de stundom spetsiga formuleringarna, de väl tecknade figurerna, tankegodset.”
Tidningen Vi
”Författaren skriver med driv och har en lätthet i språket som får sidorna att rassla förbi”
Smålandsposten
”Isabelle Bervenius är bra på drastiska formuleringar och uttrycker sig träffsäkert om de människor som befolkar boken.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Isabelle Bervenius
Månsjuk
Månsjuk söker sig Billie, som är trettioett år och egentligen för gammal Läs mer