En emigrants dagbok
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

En emigrants dagbok

Wera von Essen

Bokförlaget Polaris
”Jag har längtat så efter det här formatet, längtat ihjäl mig efter den här sortens dagbok. Jag har saknat att skriva generöst och prestigelöst, har inte klarat att göra det sedan jag gav ut Dagboken. Den bemöttes med så mycket raljans att jag fick en brännskada som ännu inte har läkt.”
Så formulerar Wera von Essen, en av de centrala rösterna i den yngre svenska prosan, sin återkomst till dagboksgenren på första sidan i En emigrants dagbok. Hon fick ett omedelbart genombrott med En debutants dagbok 2018, som belönades med Borås Tidnings debutantpris 2019.
I den nya boken är det en etablerad författare som har ordet, men med samma prövande blick, samma kompromisslösa vilja att gå på djupet vad gäller tro, skrivande, kärlek. Hon lever sitt liv mellan två världsdelar, i Sverige och Brasilien, och granskar tillvaron i båda länderna med den utanförståendes blick. Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 496
ISBN: 9789177956839
Format: 135x210
Utk. 15. January 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Specific Design v/Martin Farran-Lee
Recensioner
Expressen , Victor Malm
”Det är denna stora, väsentliga mänsklighet – en till meningar gjord livskraft, lika ljus som mörk – som gör boken omistlig.”
Aftonbladet, Carl-Michael Edenborg
”Hennes röst är blixtrande och storslagen när den övermodigt vill begripliggöra ett livs flöden i en era av kaotisk misär.”
Dagens Nyheter, Kristina Lindquist
”’En emigrants dagbok’ är till sitt djupaste väsen en betraktelse över skapandets villkor och materialitet, och som sådan är den magnetisk.”
Jönköpings-Posten, Björn Kohlström
”Här finns gott om träffsäkra iakttagelser och vassa analyser av mellanmänskliga relationer, och allt bottnar i ett genuint intresse och en stark vilja att ingå i världen. Det här gör textens huvudperson, ’Wera von Essen’, till en oförglömlig protagonist i något som både är en roman och en självbiografi. Men strunta för all del i genrebeteckningarna, och nöj dig med att läsa ett veritabelt mästerverk.” Läs mer
Gefle Dagblad
"En emigrants dagbok är en svängig bok som man som läsare dras med i, och det är lätt att förstå varför Wera von Essen har längtat efter att få återvända till formatet. Det kräver sin författare för att ro hem, men Wera von Essen har den rätta min-eld-är-den-största-i-Sverige-attityden för att klara av det." Läs mer
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Wera von Essen
Svar till D
Wera von Essen har mutat in ett eget område i den yngre svenska Läs mer