En modern familj
Lyssna på utdrag

En modern familj

Helga Flatland

Bokförlaget Polaris
Efter fyrtio års äktenskap bestämmer sig Torill och Sverre för att skiljas. De är sjuttio år, nyblivna pensionärer – och känner sig klara med familjeprojektet.

Det gör inte deras tre vuxna barn: Liv, Ellen och Håkon. För dem är familjen på olika men högst påtagliga sätt ett centrum, själva grunden för deras värderingar, val och ambitioner. Ett födelsedagsfirande med hela familjen på semester.

I Italien blir starten för uppbrottet, och rutiner och rollfördelningar löses upp. När föräldrarna så går skilda vägar rycks marken undan för var och en av syskonen. Och balansen dem emellan förändras.

Genom de tre syskonens olika ögon berättas en historia om tillhörighet, uppbrott och konsekvenser. Vad är egentligen en familj?

Det går ett sus av Ingmar Bergman i porträttet av en helt vanlig familj; det river djupt i hjärtat. – Adresseavisen
Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 89.00
Sidantal: 288
ISBN: 9789177951193
Format: 110x178
Utk. 20. January 2019
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Urban Andersson
Recensioner
Senioren
Härlig relationsroman, som går på djupet med syskonen och deras förhållande till föräldrarna, till varandra och sina partners. Mycket läsvärd! En klok och insiktsfull beskrivning av äktenskapet som institution och om vår önskan att ha både trygghet och frihet.
SvD
Flatland har skrivit ett ovanligt insiktsfullt och psykologiskt inkännande porträtt av en familj på gränsen till sammanbrott.
Nerikes Allehanda
Styrkan i hennes roman är hennes insikter i familjedynamiken, hur de olika personligheterna som i många år trängts under samma tak har format varandra.
M-Magasin
En modern familj berättar ömsint om kärlek och förlust, och det är en fröjd att följa norska stjärnskottet Helga Flatlands nystande i den känslohärva som binder samman familjens alla medlemmar. En sorts väckarklocka för alla oss som - fortfarande! - behöver frigöra oss från våra föräldrars ideal, och en roman med mycket igenkänning för dig som lämnat ett långt äktenskap. Läs mer
Nedladdning