Ett dödligt tillstånd
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Ett dödligt tillstånd

Kjell Eriksson

Bokförlaget Polaris
Sammy Nilsson vaknar upp på thoraxintensiven efter ett omfattande ingrepp, föranlett av ett dödligt tillstånd. Plötsligt hör han en mördares röst i sjuksängen bredvid. En man han har jagat i flera år. Ingen tror på Sammy. Alla skyller på morfinruset. Efter fyra veckor på sjukhus kan han sjukskriven ta upp sökandet. Oddsen är emot honom. Han får hjälp av sin före detta kollega Ann Lindell. Men han får jaga ensam. Spåren leder till Skåne. Sammy reser dit, men känner sig allt mer försvagad och desperat. Mördaren gäckar honom. Skräcken i det annars vinterlugna Österlen får honom att glömma sig själv och de regler han har att följa som polis. Du måste lugna ner dig , säger Ann Lindell. Annars säger ditt hjärta stopp. Mitt hjärta är med offren , svarar han.

Romanen Ett dödligt tillstånd är den trettonde i en prisbelönt serie om Uppsalapoliserna Ann Lindell och Sammy Nilsson.

Kjell Eriksson är trädgårdsmästare och författare, numera bosatt i Brösarp. Hans böcker är översatta till fjorton språk.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 139.00
ISBN: 9789177955894
Format: Download MP3
Ljudbok utk. 28. oktober 2021
Inläst av: Gunilla Leining
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensioner
UNT, Björn Stenberg
"Eriksson lyckas som han brukar, möjligen till och med bättre, förena en tät intrig med ett lika precist som vackert språk”
Svenska Deckarakademin, Nisse Scherman
Det är en infernalisk och skickligt konstruerad intrig som Kjell Eriksson har knåpat ihop.
Aftonbladet Söndag
”Kjell Eriksson har ett må¬lande språk och den ensamma mannens kamp för rättvisa kommer nära.”
Kristianstadsbladet, Bengt Eriksson
”Kjell Eriksson berättar rakt och klart, på ett lika enkelt som skönt språk. Slutligen övergår ”Ett dödligt tillstånd” till ännu en genre: kärleksromanen.”
-  BTJ, Camilla Malmborg
Språket har ett flyt som ibland driver fram ett leende. Det är vackert och exakt. Författaren har dessutom gjort en grundlig research gällande läkemedel och upplevelsen efter en svår operation. Det ger romanen hög kvalitet och den har dessutom de faktorer som krävs: spänning, livsfilosofi och relationsproblem som har hög igenkänningsfaktor och driver läsaren till eftertanke om vad som är av värde. 5/5 Läs mer
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Kjell Eriksson
Under ytan
Mannen på plattformen har utsikt (från sjuttio centimeters höjd) över en Läs mer