Härd
Lyssna på utdrag

Härd

Irma Schultz

Bokförlaget Polaris
Isa befinner sig i en äktenskaplig kris. Hon bor med sina barn i ett hus hon kallar Gomspalten, eftersom det genom huset löper en korridor med rum på ömse sidor. Isa lever i en känsla av sorg och känslomässig förlamning, och i denna uppgivenhet återupplever hon en fruktansvärt traumatisk händelse i barndomen, som ledde till en fascination för eld och mer och mer slog över i ren besatthet. Med sin sakligt registrerande stil, som söker exakthet snarare stora åthävor, tecknar Irma Schultz ett porträtt av en ung kvinna i kris och hur hon försöker samla ihop sig själv trots en bitvis ojämn kamp mot överväldigande och smärtsamma minnesbilder.

Jag sjunker ner på knä, hittar en mjuk plats mellan trädens blottlagda rötter och blir sittande, som till bön. Elden är vacker och färgrik. Blå, purpur och gyllene som bärnsten. Jag skrattar till. Glödlopporna hoppar och flyger. Tungor av eld slickar sig om munnen och suktar efter mer. Ur: Härd

Irma Schultz har haft en lång karriär som sångerska, låtskrivare och skådespelare, och har på senare år även arbetat med kultur inom Svenska kyrkan. Nu debuterar hon som författare.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 249
Sidantal: 224
ISBN: 9789180660587
Format: 125x200
Utk. 02. October 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Sara Acedo
Recensioner
SvD
"En bok som inte gör sig märkvärdig, men som betonar människovardagens märkvärdighet. Som lyfter fram sådant vi bär inom oss och präglas av, i varje steg vi tar."
Nedladdning