Historieläraren
Lyssna på utdrag

Historieläraren

Matt Haig

Bokförlaget Polaris
Tom Hazard bär på en livsfarlig hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets Jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras så många gånger, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv.

Tom är ”kvasi-odödlig”. På 13-14 år åldras han endast ett. Han har med åren blivit en outsider, en betraktare av världen utifrån, förundrad och kritisk. Han följer franska revolutionen, fascineras av Facebook och hänger med Zelda Fitzgerald och Josephine Baker. Det enda han inte får göra, det enda förbjudna, är att bli kär.

Som historielärare på en grundskola i London har han hittat det perfekta jobbet: han kan lära barnen om häxjakten, världskrigen och andra stora historiska händelser. Han försöker på så sätt att tämja det förflutna, som alltid riskerar att springa ikapp honom, och komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter.

Det är en bitterljuv roman, om att förlora och samtidigt finna sig själv. Om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det ibland kan ta minst en livstid att lära sig att leva. Boken är samtidigt fyndig med typiskt brittiskt bett i replikerna: ”Varför oroa dig för framtiden? Den händer alltid. Det är det som är grejen med framtiden.”
Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 269
Språk: Svenska
Sidantal: 384
ISBN: 9789188647863
Format: 145x210
Utk. 15. March 2018
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Karin Andrae
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Matt Haig
Midnattsbiblioteket
Någonstans mellan liv och död finns ett bibliotek     

När Nora Seed Läs mer
Anteckningar från en orolig planet
Hur behåller vi förståndet i en galen värld?

Hur finner vi glädje när Läs mer