Höken sjunger om död
Lyssna på utdrag

Höken sjunger om död

Johan Tralau

Bokförlaget Polaris
När jag skriver dessa rader vet jag att faran nu är mycket nära mig. Det är vargtid, yxtid, och ulvarna kallar på offer.
 
En vårnatt hittas en ung doktorand död i en fontän i Uppsala. Först misstänker man att det är en olyckshändelse, men kriminalinspektör Erika Lönnroth är tveksam.
 
Sebastian Grimner, nybliven änkling och ensamstående pappa, är den som hittar offret. Han känner väl igen doktoranden Kim eftersom han är forskare på samma litteraturvetenskapliga institution. Det visar sig snart att offrets avhandling om 1600-talsförfattaren och vetenskapsmannen Olof Rudbeck har betydelse för fallet.

När ytterligare en person på institutionen hittas död står det klart att en mördare går lös. I jakten på den skyldige kämpar Erika och Sebastian mot tiden och mot rykten som börjar spridas om rituella människooffer. Kan det ligga något i Kims paranoida fantasier om ett uråldrigt sällskap som i det fördolda styr på universitetet?

Höken sjunger om död är den första boken om Erika Lönnroth och Sebastian Grimner. Det är Johan Tralaus debut som skönlitterär författare.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 289
Språk: Svenska
Sidantal: 416
ISBN: 9789189713369
Format: 135x210
Utk. 15. May 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Recensioner
DN, Lotta Olsson
"Mycket svår att lägga ifrån sig för onödiga sysslor som sömn, mat och andra förpliktelser."
Fokus
"Suverän pusselgåta i akademisk miljö."
Nedladdning