Höken sjunger om död
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Höken sjunger om död

Johan Tralau

Bokförlaget Polaris
När jag skriver dessa rader vet jag att faran nu är mycket nära mig. Det är vargtid, yxtid, och ulvarna kallar på offer.  

En vårnatt hittas en ung doktorand död i en fontän i Uppsala. Först misstänker man att det är en olyckshändelse, men kriminalinspektör Erika Lönnroth är tveksam.   

Sebastian Grimner, nybliven änkling och ensamstående pappa, är den som hittar offret. Han känner väl igen den döda, eftersom han är forskare på den litteraturvetenskapliga institutionen där Kim doktorerade. Det visar sig snart att offrets avhandling om Olof Rudbeck, 1600-talsförfattare och vetenskapsman, har betydelse för fallet.

När ytterligare en person på institutionen hittas död står det klart att en mördare går lös. I jakten på den skyldige kämpar Erika och Sebastian mot tiden och mot paranoida fantasier om uråldriga hemliga sällskap som ägnar sig åt människooffer på universitetet.

Höken sjunger om död är den första boken om Erika Lönnroth och Sebastian Grimner. Det är Johan Tralaus debut som skönlitterär författare.

Recensionsdag är 24 maj.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 289
Språk: Svenska
Sidantal: 400
ISBN: 9789189713369
Format: 135x210
Utk. 15. May 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Nedladdning