Hundra in i döden
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Hundra in i döden

En polischefs berättelse om ett urspårat gängvåld

Christoffer Bohman

Polaris Fakta
Gastkramande och högaktuellt om gangsterlandet Sverige.

Alla regler har slutat gälla. Den organiserade brottsligheten i Sverige samsas numera med en oorganiserad, kaosartad gängkriminalitet. De senaste årens utveckling är fasansfullt skrämmande, där skjutningar och mord har blivit vardagsmat. Normerna har rämnat.

Politikerna står handfallna och poliserna lämnas frustrerade så till den grad att vissa lämnar sina jobb. En av dem är den tidigare polischefen Christoffer Bohman, som förra året lämnade in polisbrickan för att hitta effektivare sätt att stoppa nyrekryteringen till gängen. Då hade den eskalerande gängkriminaliteten löpt som en röd tråd genom hans 20 år långa karriär.

I sin debutbok Hundra in i döden ger Christoffer Bohman oss ett angeläget och unikt inifrånperspektiv på det utmanande polisarbetet. Vi får följa med, tätt inpå i dramatiska scener, från Husbykravaller och upplopp via knarkbeslag och spaningar till dödligt skjutvapenvåld och mördarjakter. Vi rör oss på platser som Järva, Sollentuna, Upplands Väsby, Märsta och Sörmland alla hårt drabbade.

Christoffer Bohman ger oss såväl skarpa analyser av samhällsutvecklingen som drabbande scener som belyser våldsspiralen, och låter oss även följa med på möten med allt från förtvivlade anhöriga till Sveriges statsminister. Christoffer Bohman menar att situationen är mer komplex än någon vågar erkänna. Men han ger oss också hopp om framtiden.

CHRISTOFFER BOHMAN har en bakgrund som polischef på Järva, i Sollentuna och i Eskilstuna. 2023 lämnade han polisyrket för att istället motverka gängkriminaliteten på andra vis, idag är han trygghetsstrateg på Skandias stiftelse Idéer för livet. 2024 debuterar han som författare med boken Hundra in i döden.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 256
ISBN: 9789180661782
Format: 135x210
Utk. 15. August 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Nedladdning