Hunger
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Hunger

Kristina Andersson Produktion AB

Polaris Fakta
Att tämja en uråldrig kraft i en tid av överflöd

Drivet att äta är en inbyggd kraft och en avgörande instinkt för vår överlevnad. Eller rättare sagt, det var en livsviktig instinkt i en tid när vi behövde jaga, samla eller odla vår egen föda. I dag, när vi har skapat ett samhälle med ett överskott av lättillgänglig, högbelönande mat som hamburgare, chips, godis, pizza, läsk, bakelser och glass  leder samma instinkt ofta till överätande och viktuppgång. Detta orsakar i många gånger sjukdomar som diabetes typ 2, fetma och ett förkortat liv. Vi befinner oss alltså i en evolutionär miss-match och i stället för att äta för att överleva kämpar vi med att stå emot det starka drivet och att inte äta för mycket.

I Hunger djupdyker den folkkära näringsfysiologen Kristina Andersson i vetenskapen kring aptitregleringen. Hon undersöker varför det inte bara är att bestämma sig för att avstå eller att låta bli att äta för mycket drivet att äta är mycket mer komplext än så. Här kommer en cocktail av gener, fysik, inlärda beteenden, stressnivåer och sömnkvalitet in i bilden. Först när vi får en förståelse för det här systemet och hur det krockar med vårt moderna samhälle, kan vi se samtidens matvanor och ätbeteenden med nya ögon. På ett inspirerande sätt lär Kristina oss att skilja hunger från sug, sömnbrist, stress, lockelse och gamla invanda beteenden. Hon hjälper oss att förbättra relationen till vårt ätande, förbättra våra matvanor och därmed få en sundare vikt som är hållbar i längden. Det här kommer att göra oss friskare och förbättra våra chanser till att leva ett friskare, längre och lyckligare liv.

Kristina Andersson är en av Sveriges namnkunnigaste näringsfysiologer och en mycket uppskattad föreläsare. Hon har figurerat som kostexpert i tidningar som Topphälsa och Women s Health och i en rad teveproduktioner: alltifrån Biggest looser till Diabetesgalan

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 0
Sidantal: 208
ISBN: 9789180660273
Format: 145x220
Utk. 27. December 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Lisa Zachrisson
Nedladdning