I södra Norrland väntas regn
Lyssna på utdrag

I södra Norrland väntas regn

Cecilia Klang

Bokförlaget Polaris
Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat hela sitt liv åt att ta hand om hemmet, sambon Lars, barnen och sin ensamstående mamma. Men när sönerna sedan länge är utflugna, mamman plötsligt dör och Lars förtidspensioneras från chefsjobbet på fabriken är det ingen som behöver henne längre. Susanne funderar över vad hon ska göra med sitt liv, utan egna pengar och ett riktigt jobb och med Forshammarbornas dömande blickar i ryggen.

I sin mammas nedgångna sommarstuga hoppas hon på att få vara ifred och hitta sig själv, men det enda hon hittar är minnen från sin egen barndom och från mammans till synes innehållslösa liv. Och när termometern stadigt visar trettio grader, väderleksrapporten är den enda underhållningen och den lokala butiksinnehavaren Lotta ständigt flåsar henne i nacken undrar Susanne om hon fattat fel beslut.

Kanske borde hon bara ha fortsatt som förut? Eller är det så att livet, till skillnad från vädret, inte alls går att förutse? När man minst anar det kan det komma en storm, ett solsken eller en man som vill paddla kanot.

I södra Norrland väntas regn är den andra delen i serien om bruksorten Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos. Det är en varm berättelse om livsval, familjehemligheter och det svåra i att hitta sig själv på en plats där alla redan tycks veta allt om vem du är.


Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 269
Sidantal: 368
ISBN: 9789177956495
Serietitel: Forshammar
Nummer i serien: 2
Format: 135x210
Utk. 23. May 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Michael Ceken
Recensioner
P4 Västernorrland
”Lite vemodig, lite allvarlig, men också med en kittlande humor”
Gefle Dagblad
”Det är en kärleksförklaring som gör mig tårögd. Det är inte enda gången som jag blir tårögd under läsningen av I södra Norrland väntas regn.”
Arbetarbladet
"Det är underhållning, men med inkännande mänskligt djup."
Femina
"Varmt och sorglustigt om att försöka hitta sig själv i vuxen ålder."
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Cecilia Klang
Obehöriga äga ej tillträde
Recensionsdag 29 maj

Det är oroligt i Forshammar. En bil har brunnit i Läs mer
Kan innehålla spår av Tommy Roos
Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Läs mer