Insekter i Sverige
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Insekter i Sverige

Anne Sverdrup-Thygeson

Polaris Fakta
Du kanske känner igen trollsländor, bin och fjärilar, men hur är det med hoppborstsvansar, och halssländor? I Sverige finns ungefär 30 000 insektsarter och i denna vackra bok kommer du att lära känna många av dem bättre.

Boken ger en översikt över alla 23 insektsordningar i landet, samt de viktigaste familjerna. För varje grupp kan du läsa om antalet arter och insekternas utseende, livsmiljö, status och ekologiska betydelse. Många insekter i Sverige är hotade av utrotning. Att lära känna dem bättre kan göra det möjligt för oss att säkra den miljö de behöver för att leva.

Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Sverdrup-Thygeson sin fascination för naturlivet och ger läsaren spännande och överraskande fakta. Boken är rikt illustrerad med foton och teckningar.
Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 350
Sidantal: 264
ISBN: 9789180660259
Format: 170x240
Utk. 26. April 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Recensioner
Bibliotekstjänst
”En fascinerande och välskriven bok för den som vill börja intressera sig för insekter. Betyg 4/5: Mycket bra.”
Dagens Nyheter, Björn Wiman
"Att de arma insekterna är svårt pressade av människans allt mer ogenerade insteg i naturen gör det desto mer glädjefyllt att se dem i norska Anne Sverdrup-Thygesons praktverk Insekter i Sverige, som i text och bild bekräftar Carl von Linnés utsaga om att inga underverk är större än de minsta."
Natursidan
"Det har inte släppts en bok för vuxna om Sveriges insekter på väldigt många år. Tidigare böcker om ämnet har framför allt känts riktade till biologer och redan kunniga. Anne Sverdrup-Thygeson lyckas här skriva en insektsbok för alla, som samtidigt inte borde stöta bort de redan inbitna. Det är lika skickligt som välkommet. Insekter i Sverige är en alldeles utmärkt grundkurs för att få koll på landets småkryp. Ha det i åtanke alla ni som arrangerar studiecirklar och nybörjarkurser är det inte dags för mer insektskunskap i det här landet?" Läs mer
LAND
"Måsteläsning för alla naturintresserade. Insekterna kommer att trenda i sommar, det är ett som är säkert!"
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Anne Sverdrup-Thygeson
Skogen
Så fridfull och samtidigt så överraskande, myllrande och märklig. Skogen Läs mer