Kan innehålla spår av Tommy Roos
Lyssna på utdrag

Kan innehålla spår av Tommy Roos

Cecilia Klang

Bokförlaget Polaris
Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Forshammar och är sedan många år gift med tonårskärleken Martina. Det enda som egentligen skiljer sig från ungdomsåren är att det stora lagts på hyllan, och att rockstjärnedrömmarna ersatts av villan, Volvon och vovven. Själv tycker Tommy att allt rullar på fint, men det gör inte Martina. Under ett samtal med en parterapeut släpper hon bomben: hon vill skiljas. Samtidigt får Tommy nyheten om att fabriken står inför hot om flytt till Estland, med hundratals arbetslösa som följd.

Tommys liv är på väg att rasa samman totalt, men så träffar han operasångerskan Gunnel Aurell, en gång en internationellt firad stjärna. Med Gunnels hjälp hittar Tommy sin röst igen och får chansen att bevisa att det fortfarande finns liv och kämpaglöd kvar i både honom och Forshammar.

Kan innehålla spår av Tommy Roos är en roman om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Det är också en berättelse om en bruksort och dess kamp för att få finnas kvar.

Cecilia Klang (f 1980) är copywriter och skribent bosatt i Gävle. Född och uppvuxen i det lilla brukssamhället Hofors och med tidigare arbete inom industrivärlden har hon ett särskilt öga för livet utanför storstaden och för människorna där. Hon debuterade 2018 med Gäddsimmerskan, en ljudboksserie som också gavs ut som pocketbok och fick en uppföljande säsong 2020.


Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 249
Sidantal: 412
ISBN: 9789177956488
Serietitel: Forshammar
Nummer i serien: 1
Format: 135x210
Utk. 27. May 2022
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Michael Ceken
Recensioner
Bibliotekstjänst
”Kan innehålla spår av Tommy Roos är feelgood när genren är riktigt, riktigt bra! Det är varmt, inkännande och underbart mänskligt. Cecilia Klangs huvudkaraktärer är komplexa, tredimensionella och en aning motsträviga, det vill säga helt oemotståndliga. Ska man bara läsa en feelgoodroman i sommar är det här verkligen boken!” Läs mer
Gefle Dagblad, Kristian Ekenberg
"Cecilia Klang skriver med lätt hand och har en naturlig humoristisk instinkt (...) hon borde kunna konkurrera om feelgood-priser för årets roman men också vara en kandidat när arbetarlitteraturutmärkelser som Stig Sjödin-priset ska delas ut."
M Magasin
”Fantastisk dialog, pricksäkra detaljer - har ett namn någonsin låtit mer pudelrock än Tommy Roos - och jag älskar att Klang låter eskapismen utspela sig i diskbänksrealistisk bruksortsmiljö.”
Smålandsposten
”Det är igenkänning så att man nästan spricker, och det gillar man… Läs boken om Tommy Roos i sommar. Det är perfekt avkopplingslitteratur. ”
Alingsås tidning, Kersti Westin
"Kan innehålla spår av Tommy Roos är skriven med både humor och finess och serverar dessutom en hel del beska sanningar. Den gamle rockstjärnan Tom Roses väg till insikt och mognad är en garanterad humörhöjare i samma anda som Fredrik Backmans romanfigurer Ove och Britt-Marie.”
Nyhetsmorgon, Jenny Lindh
”Tonträffsmästarinna! Förutom att skriva riktigt bra gör Klang en ytterst välkommen insats för pudelrocken i svensk litteratur. ….Den här boken är så filmisk. Jag ser den redan nu som film.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Cecilia Klang
Obehöriga äga ej tillträde
Recensionsdag 29 maj

Det är oroligt i Forshammar. En bil har brunnit i Läs mer
I södra Norrland väntas regn
Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat hela sitt liv åt att ta hand om Läs mer