Torsdag 4 augusti 2022, kl. 17:30

Klas Östergren besöker Bokfestival i Arvika

Föredrag

Klas Östergren besöker Bokfestival i Arvika

Välkommen till Författarscen med Klas Östergren den 4 augusti. Vi öppnar dörrarna 17.30, ta med din biljett i mobilen eller utskriven på papper. Evenemanget pågår 18–19. Möjlighet att köpa signerad bok efteråt.

Klas Östergren debuterade 1975 med romanen Attila, och har sedan dess givit ut tjugotalet romaner och samlingar med noveller och artiklar. Han har dessutom varit verksam som översättare av både prosa och dramatik, framför allt av Henrik Ibsens samtidsdramer – som samlats i två volymer – samt författare till film- och tv-manus, bland dem Gustav III:s äktenskapOffer och gärningsmän och Soldater i månsken, de två senare i regi av Tomas Alfredson.

2020 utkom den stora romanen Renegater, som fick Per Svensson (DN) att utbrista: ”Renegater är ett mäktigt och märkligt romanbygge, en prosakatedral, vars byggmästare behärskar varje moment i sitt hantverk och varje dimension av sin konst”. 2021 utkom ytterligare två hyllade verk av Östergren: Två pistoler samt novellsamlingen Julrevy i Jonseryd och andra berättelser.

Mer info: Författarscen: Klas Östergren - Tickster

Gå till kalender
TOP  ▲
Fler böcker
Året är 1831. Asien och Europa har de senaste åren drabbats av en koleraepidemi som Läs mer