Ljuskällan
Lyssna på utdrag

Ljuskällan

Hanna Landahl

Bokförlaget Polaris
Men, alltså, inget wifi? sa han och stirrade på henne. Vad fan ska vi säga till barnen om denna totala katastrof? Men Staffan, sa Anna och tryckte hans slappa hand. Det är väl ändå ingen katastrof? Alltså allvarligt talat? Jo, sa han. Jag tror faktiskt att det är precis vad det är. En stor jävla naturkatastrof.

Staffan och Anna gör så gott de kan. I sin relation, på jobbet och som människor som just nu råkar leva på den allt varmare planeten Jorden. I alla fall så tycker Staffan det, men hans fru börjar tvivla. Skulle inte en annan livsstil kunna vara bra inte bara för klimatet, utan också för dem själva? När Anna av en slump besöker ekobyn Ljuskällan känner hon sig efter månader av nedstämdhet mer tillfreds än på länge. Och Staffan vill såklart också leva mer hållbart. Fast kanske mest av allt se Anna le lite oftare. Så ekobyn kanske ändå kan vara precis vad deras familj behöver? Väl installerade i det röda torpet känner sig Anna som hemma direkt medan Staffan gör sitt bästa för att hantera biodlaruppdraget och invånarnas självgodhet. Kan ekoby-modellen verkligen vara lösningen på världens alla problem? Och han får allt svårare att tåla Adrian, byns händige grundare som Anna verkar tillbringa allt mer tid med. Kommer deras äktenskap att stå pall för den nya tillvaron? Och kan man verkligen leva utan wifi?

Ljuskällan, den fristående uppföljaren till Under två timmar, är ett träffsäkert samtidsdrama med hjärta och smärta som handlar om hur svårt det är att göra rätt, och hur de kompromisser vi gör som par ibland hotar att splittra istället för att förena.

Hanna Landahl debuterade 2016 med Välkommen till Himmelsta, för vilken hon nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. 2018 utkom romanen Under två timmar. Hanna Landahl är bosatt i Falköping med sin familj.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 299.00
Sidantal: 304
ISBN: 9789177952213
Format: 135x210
Utk. 06. February 2020
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensioner
 
 
 
 
 
-  Rammengården
"Jag kan verkligen rekommendera att ni läser boken. Jag tyckte den var helt underbar."
Tara
"Fantastisk tonträff och sitter som en smäck i klimatångesttider. Här ges inga beskäftiga svar på vad som är rätt, men vi bjuds på mycket igenkänning och dråpliga vardagssituationer."
Bokprataren
"En mycket välskriven bladvändare som är lättläst, charmig och mysig. Dessutom med ett djupare budskap som ligger helt rätt i tiden och som manar till eftertanke."
Enligt O
"Landahl är skicklig på att skapa levande karaktärer med både bra och dåliga sidor. Att följa dem är såväl intressant som trevligt."
Fannys Journal
"Alltsammans var så välskrivet, den ena meningen efter den andra får mig att storle."
Frölids bokhylla
"Det är en bra skildring från en vanlig medelklassfamilj. Sådär lagomsvensson; tillhopa sen skoltiden, två barn, villa i utkanten av stan men tillräckligt nära för att nå allt. Väldigt aktuell i samtiden, med klimatet och vad man kan göra för att räcka till."
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Hanna Landahl
Orosmoln hos famlijen Hoffman
Rom – Varberg – Uppsala

Stationerna i Jossans liv har varit flera, men Läs mer
Under två timmar
Under två timmar är ett varmt och humoristiskt samtidsdrama med en Läs mer