Lögnaren
Lyssna på utdrag

Lögnaren

Monica Rehn

Bokförlaget Polaris
Den framgångsrike författaren Fabian Hammar och hans nya hustru Amanda bor centralt i Stockholm, och utåt sett har de allt. När Fabian får ett brev där han anklagas för våldtäkt av den anonyma avsändaren tror han att ännu en galen stalker dykt upp, men i brevet finns besvärande detaljer som väcker hans tvivel om vad som egentligen hände på hotellet i Visby förra sommaren.  

Våldtäktsanklagelsen når medierna och drevet tar fart. Omvärlden måste välja sida. Men anklagelsen är bara början, och när Amanda plötsligt försvinner vid ett midsommarfirande ökar misstankarna mot Fabian. Hur han än bedyrar sin oskuld förvandlas han till en enda sak: Sveriges mest hatade man.

Samtidigt får vi följa en kvinna i hans närhet som en gång i tiden levde ett helt annat liv. Vem är hon? Hur långt är hon beredd att gå för att nå sina egna mål?

Lögnaren är en psykologisk spänningsroman som vrider på begreppen skuld och oskuld. Vem är lögnare och vem äger sanningen?Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 269
Sidantal: 348
ISBN: 9789189716216
Format: 135x210
Utk. 25. January 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Recensioner
Kapprakt, Anders Kapp
"Vad vi än gissar på vägen mot avslutningen så kommer vi att ha fel; det här är en mycket intelligent intrigkonstruktion som generöst bjuder på många oväntade vändningar, reser intressanta frågor som får överraskande svar som skapar nya frågor ( ) Dessutom mycket välskrivet med ett språk att njuta av och komplexa karaktärer som växer ut till levande och intressanta människor. Jag är förtjust när en författare överträffar mina höga förväntningar och det gör Monica Rehn med sin nya bok!" Läs mer
Bokboxen, Johan Zillén
"Monica Rehns debutbok 'Moratorium' var i mitt tycke en av 2019 års bästa spänningsdebuter, och här visar hon att det inte var en lyckträff (...) 'Lögnaren' är en riktig bladvändare"
Smålandsposten
”Det här är en väldigt smart och intelligent intrigkonstruktion och det dyker upp många oväntade vändningar genom läsningen. Inte minst, romanen är dessutom väldigt välskriven.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Monica Rehn
Älskarinnan
Recensionsdag 17 juli

Stjärnadvokaten Manfred Berg skjuts ihjäl i Läs mer