Lucias sista resa
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Lucias sista resa

Vetle Lid Larssen

Bokförlaget Polaris
Sicilien år 304 efter Kristus. En ung kvinna, Lucia, blir brutalt behandlad och avrättad. Men vad händer med Sankta Lucias kvarlevor? Lucias sista resa är en kulturhistorisk äventyrsberättelse, en episk tidsresa och en överraskande roadtrip genom 1700 år av europeisk historia.  

Berättelsen börjar med en tom grav i Syrakusa och en förbryllad författare som drivs att ta reda på vad som hänt. Vi får följa Lucias resa efter hennes död, genom muslimernas erövring av Italien på 800-talet och vikingen Harald Hårdrådes bortförande av hennes kvarlevor till Konstantinopel. Senare räddas de från Napoleons plundringar i Venedig och så småningom andra världskrigets bombningar av samma stad.

Vetle Lid Larssen är en prisbelönt författare. Han har givit ut flera böcker i olika genrer, Lucias sista resa var en stor succé i hemlandet Norge där den hyllades av både kritiker och läsare, och låg på första plats på bästsäljarlistan.


Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 79
ISBN: 9789177959441
Format: Download MP3
Ljudbok utk. 02. November 2022
Inläst av: Magnus Roosmann
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Översättare: Leo Gefvert
Recensioner
BTJ , Camilla Bergvall
”Välskrivet och fascinerande för den med intresse i historiska skeenden.”
GP, Johan Werkmäster
”Lucias sista resa är den mest fartfyllda och stimulerande bok jag har läst på länge, en berättelse som dessutom väcker vetgirighet.”
Dala-Demokraten , Bodil Juggas
"Lucias sista resa är underhållning med grace.”
Femina, Kenneth Gysing
"Det är långt till lussebullar, Staffans stalledrängar och julemys i norske Vetle Lid Larssens berättelse om unga kvinnan Lucia som blir brutalt avrättad på Sicilien år 304 (…) Lysande kulturhistorisk äventyrsberättelse!"
Dagen, Evelina Lundkvist
”Det här bandet av berättelser öppnar dörrar till långt fler rum än jag hinner undersöka, trots det lämnas jag med en känsla av att vilja ha mer. Mer av att få lära känna den europeiska historien, men också av det skrivande som väcker den till liv. Lid Larssen skicklighet i att väva samman de båda fångar mitt intresse och jag hoppas att fler av hans titlar översätts till svenska.” Läs mer
Nedladdning