Nådastolen
Lyssna på utdrag

Nådastolen

Elizabeth Winthrop

Bokförlaget Polaris
Kvällen före sin avrättning sitter 18-åriga Willie Jonas i fängelsecellen i New Iberia och väntar på slutet. En lastbil är på väg med stolen som ska ta hans liv. På en motorväg i närheten kämpar Willies far Frank med att få på en gravsten på sin gamla mulåsna. Åklagaren som fick Willie dömd sitter på sitt kontor och reflekterar över rättegången, medan det gifta paret Ora och Dale har dragit sig tillbaka till bensinmacken de äger för att brottas med sin sorg och sina hemligheter.

Nådastolen, som hyllats som Winthrops genombrottsroman, ger författaren röst åt de många, motsägelsefulla stämmorna i en liten stad i Louisiana år 1943. Under timmarna innan avrättningen av en svart man som dömts för våldtäkt av en vit kvinna framträder ett småstadssamhället i skarp relief. Nådastolen är en sylvass, närgången roman om rasismens orättvisor och långtgående konsekvenser för en stad och dess invånare.

"Ett atmosfäriskt, subtilt och fantastiskt välkonstruerat porträtt av ett splittrat samhälle, sönderslitet av fördomar. Med sina ekon av William Faulkner och Harper Lee ger denna gripande roman genklang in i vårsamtid." Mail on Sunday

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 259
Sidantal: 324
ISBN: 9789188647818
Format: 125x200
Utk. 04. May 2019
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Amanda Svensson
Nedladdning