Någon annans tidsfördriv
Lyssna på utdrag

Någon annans tidsfördriv

Ann Edliden

Bokförlaget Polaris
Den goda nyheten är att Petter har potential att bli en perfekt pojkvän. Den dåliga nyheten är att han inte existerar, men det vet inte Doris om. Än. När han inte dyker upp till deras första dejt börjar hon ana oråd och snart visar det sig att hon inte är den enda han lurat via olika dejtingappar. I jakten på Petters riktiga identitet tar Doris hjälp av sociala medier och startar ett kvinnligt hämndkollektiv med syfte att avslöja honom en gång för alla.   

Samtidigt tvingas hon hantera sin krångliga familj hemma i Värmland. Familjen är dock inte krångligare än de oregerliga deltagare hon tampas med i jobbet som pressansvarig för skandalsåpan Château Amore. Säsongen, som beskrivs som den sjukaste någonsin , innehåller allt från fuskanklagelser och homofobi till en dramatisk final som också får förödande konsekvenser för Doris egen framtid.

Någon annans tidsfördriv är en samtida, smart och medveten underhållningsroman. En hyllning till chic lit-genren, som inte väjer för att skrapa rejält på den glamourösa storstadsytan.

Ann Edliden (f. 1984) jobbar som kultur- och nöjesjournalist på TT Nyhetsbyrån i Stockholm. Hon kommer från Karlstad, där hon en period drev egen vintagebutik, och har jobbat på Sveriges Radio, SVT, Aftonbladet och Expressen. Någon annans tidsfördriv är hennes debutroman.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 79.00
Sidantal: 368
ISBN: 9789177956983
Format: 110x178
Utk. 10. February 2022
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Sara Acedo
Recensioner
Femina
”Ann Edliden debuterar med fartfylld och dramatisk historia, byggd på egna erfarenheter i nätdejtingens svindlande värld." "Skarp, smart, kul!"
Nya Wermlands-Tidningen, Lasse Anrell
”Boken är mycket bra, men ljudboken är ännu bättre eftersom fantastiska Maja Rung läser, och äntligen pratar hon värmländska. Hennes gestaltning av mamman är ren Värmlandsporr.”
Tove Magasin
” En på många sätt realistisk skildring av ett storstadsliv som styrs av karriär, vänskapsrelationer och kärleken. Sociala medier, dejtingappar och dokusåpor är några av de många tidstypiska inslagen i romanen, vilket bidrar till en underhållande blick på vår tid.”
Bloggen Feministbiblioteket
En bladvändare som tjänade sitt syfte. Lite extra roligt med det helt bisarra realityshow-konceptet som var som en utvecklad form av paradise hotel med ännu mera chanser att sticka någon i ryggen. Det var också fint med systerskap kring avslöjandet av Petter.
Damernas värld
”Perfekt för de långa timmarna i hängmattan”
Norrbottens-kuriren
”En samtidsparodi som muntert surfar runt på ytlighetens vågor.”
Fridas_bookcorner
”Samtidigt som boken är rolig så finns det en mörkare underton när ämnen som nätbedrägeri behandlas.”
Litterasur
”Hjältinnan Doris är älskvärd, tinderkonversationerna känns trovärdiga och skildringen av jobbet som pressansvarig på en dokusåpa à la PH ger lite extra krydda.”
Miriamethel
”det är en imponerande samtidsdokumentation i helt perfekt sommar-bladvändar-format.” ”Hög igenkänning och rafflande, mycket snygg slut.”
Skrivandedam
”Stilen i den här boken påminner om härliga Marian Keyes chick lite, den är rolig, rapp och spännande.”
Bokdalin
”Ann använder ett modernt och lättläst språk som gör att man bara svishar förbi sidorna, inga konstigheter eller krusiduller.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Ann Edliden
Dör för dig
Tess Dunckel har kämpat hårt för att bli Sveriges största influencer. Om Läs mer