Ost
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Ost

Hantverket och recepten

Liselotte Jarnerup

Polaris Fakta
Recensionsdag 22 april
Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden.

I den här boken kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidskrävande eller dyrt att göra egen ost hemma. Här finns runt fyrtiotalet recept på alltifrån enkla ostar som du svänger ihop på kort tid till lokala specialiteter. Lär dig göra såväl ricottaost, mozzarella och färskost som klassiker som vitost, sötost och kaffeost. Boken går grundligt igenom hur du steg för steg går till väga i ditt vanliga kök, utan dyra specialredskap. Dessutom hittar du recept på goda tillbehör som sylt, marmelad, kex och bröd.

För Liselotte Jarnerup började intresset för att göra egen ost när hon besökte en granne som skulle tillverka ost inför en hembygdsauktion. Besöket blev startskottet på ett passionerat intresse och när hon väl fått upp ögonen för osttillverkning inleddes en gastronomisk resa genom landet där hon träffat andra som brinner för mathantverk i allmänhet och osttillverkning i synnerhet.
Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 350.00
Sidantal: 176
ISBN: 9789177951544
Format: 170x245
Utk. 15. April 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Nedladdning