Outsider
Lyssna på utdrag

Outsider

Bokförlaget Polaris
Åren efter Palmemordet blir högerextremisternas demonstration på Karl XII:s dödsdag allt mer påtagliga och högljudda. Café Opera är stadigt hetaste krogen i landet och Ny demokrati kommer in i riksdagen. Sverige är inte längre så oskuldsfullt.  

Outsider har Johan Kraft blivit tio år äldre än han var i Underdog. Mamma Bodil gör nu karriär på en marknadsavdelning, syster Monika sliter som servitris för att få livet med dottern Nathalie att gå ihop. Johan pluggar i Lund och bor på korridor med en brokig skara: Traktor som känner pressen att ta över familjens gard, KL med sinne för affärer och att tänka utanför boxen, grubblaren Annika och Sofia som ska hitta en passande man.

Mest av allt är Johan med Helena, som bor med tre vänner där de ordnar grandiosa middagar. Hon är snart på väg ut ur studentlivet, vill göra karriär, köpa hus, bilda familj. Men är det vad Johan vill?

Outsider är andra och fristående boken i Torbjörn Flygts romansvit om familjen Kraft. Den kom ut 2011, tio år efter genombrottet med Underdog, som belönades med Augustpriset. Och nu, drygt tio år efter Outsider, får vi möta Johan Kraft med familj igen i Slugger.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (häftad)
Belastning...
SEK 199
Sidantal: 492
ISBN: 9789189716100
Format: 135x210
Utk. 01. September 2022
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Häftad
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Torbjörn Flygt, Torbjörn Flygt - anv ej, se 135743
Låt oss gå ut med glädje
Recensionsdag 28 augusti

Valåret 1973. Nära fyra decennier av reformer Läs mer
Slugger
Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog ( Läs mer
Underdog
Du minns väl hur det var? På sjuttiotalet var dubbeljappen stor nog att Läs mer