På osannolika skäl
Lyssna på utdrag

På osannolika skäl

Hannes Dükler

Bokförlaget Polaris
En höstdag 2008 hittas Agneta Westlund brutalt sönderslagen på en strand i Loftahammar i Småland. Polisen griper snabbt maken Ingemar, som kämpar för att ta in att hans älskade hustru inte längre finns. Samtidigt som han försöker bearbeta sorgen påbörjas ett polisarbete som leder till misstanken att Ingemar har mördat sin fru med en åkgräsklippare. Han anhålls misstänkt för hennes död.

 

Det blir början på en mardrömsliknande resa som varar ända till den spektakulära vändningen som avslöjas mer än ett år senare. Då framkommer att den som dödat Agneta inte var hennes make sedan 42 år utan en älg. Nyheten fick stor uppmärksamhet även utanför landets gränser.Journalisten Hannes Dükler har i tätt samarbete med Ingemar, och efter omfattande research och intervjuer med familjemedlemmar, vänner och polis som arbetade med fallet, tecknat en bild av en utredning där man redan från början bestämt sig för vem som är skyldig.På osannolika skäl är berättelsen om hur en vanlig man med ett välordnat liv och ett lyckligt äktenskap plötsligt förlorar allt – sin älskade hustru, den ålderdom de planerat för tillsammans, sitt goda rykte och inte minst sitt människovärde – på det mest ofattbara sätt. Men det är också en skildring av Ingemars väg tillbaka till livet, om hur han mot alla odds lyckas resa sig och gå vidare omgiven av sin familj.Hannes Dükler (f 1973) är journalist och författare med en bakgrund som bl a chefredaktör för Nöjesguiden, filmkritiker i Göteborgs-Posten och redaktör för diverse tv-produktioner . Han var redaktör och medförfattare till antologin Uppdrag: Pappa och är bosatt i Stockholm .

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 79.00
Sidantal: 304
ISBN: 9789177953043
Format: 110x178
Utk. 02. October 2020
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensioner
Svenska Deckarfestivalen, Anders Kapprakt
"En mycket välskriven berättelse och en bok som är svår att lägga ifrån sig. Det är också en viktig bok. Det här en rättsskandal. Men det är också en hoppfull bok skriven med stor värme. "
Boklysten
"En välskriven och lättläst berättelse om den orätt Ingemar Westlund utsattes för och hur illa han for. True crime är alltid intressant och att det här inte ligger så väldigt långt tillbaka i tiden gjorde det ännu intressantare. "På osannolika skäl" är en riktigt läsvärd bok som jag verkligen kan rekommendera." Läs mer
Corren, Christoffer Nielsen
"I boken får vi en detaljerad och verklighetsbaserad beskrivning av hur en mordutredning går till, och hur det påverkar den misstänkte och dess anhöriga."
Nedladdning