Profeten och idioten
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Profeten och idioten

Jonas Jonasson

Bokförlaget Polaris
Svensk sensommar 2011. Petra, självlärd astrofysiker, har räknat ut att atmosfären kollapsar den 21 september samma år, omkring klockan 21.20. Nu är hon, domedagsprofeten, on the road i husbil med Johan, måttligt begåvad men mästerkock, och Agnes, änka på 75 vårar och en hejare på att tjäna pengar på nätet. Trion har bråttom. Innan jorden går under ska de hinna till Rom där Johan ska ge sin storebror ett sanningens ord och en örfil. Givetvis går ingenting som planerat.

Ljudboken är strålande inläst av Stefan Sauk!

Jonas Jonasson är i sitt esse i sin nya berättelse, en storartad inledning på ett fenomenalt äventyr genom samtidshistorien.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 159.00
ISBN: 9789177953197
Format: Download MP3
Ljudbok utk. 15. June 2022
Inläst av: AB Zenskräck
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Recensioner
Aftonbladet
"Det är lätt att förstå vad som gör Jonassons böcker så enormt populära. Han har en förmåga att kombinera ett rasande tempo med en stor portion humor. Lägg därtill det populärhistoriska anslag som är regel snarare än undantag så får du en cocktail som, för att använda en sliten kliché, innehåller någonting för alla. Profeten och idioten är inget undantag." Läs mer
Arbetarbladet
"Jonas Jonasson fabulerar med fantastiskt flyt och skriver väldigt ömsint om sina av livet hårdhänt behandlade romankaraktärer."
M-magasin
"Jonas Jonassons förmåga att fabulera kring världshändelser, aktuella teman och kända personer och sedan skruva till det minst fem varv extra är hans signum och jag måste erkänna att jag tycker att han gör det förbaskat bra." Alingsås Tidning "Oj, vad det går undan i Jonas Jonassons nya fartfyllda äventyrshistoria." Läs mer
Nedladdning