Skadebibeln
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Skadebibeln

Jessika Törnblom Drangert

Polaris Fakta
En anatomisk resa fylld av råd och tips!

Känslan av lätthet när man tar sig fram i en rasande fart med kroppens kraft. För att inte tala om lyckoruset som sprider sig. Så här kan det kännas när ett träningspass  vare sig det är löpning, cykling, innebandy, padel eller något annat känns som bäst. Värre är det när vi tvingas avbryta passet på grund av överbelastningsskador. Skador som kan hålla i och begränsa oss inte bara i ett par dagar, utan i månader, till och med år, om vi inte behandlar dem rätt. Baksidan av träningen, som många fasar.   

Skadebibeln går fysioterapeuten Jessika Törnblom Drangert till botten med de vanligaste idrottsskadorna. Hon berättar varför vi ska undvika att träna för länge, för ofta och för hårt. Varför vi ska skynda långsamt med nya träningsformer och-upplägg. Kroppen i synnerhet med åren behöver återhämtning. Men du får också veta varför du inte kan vila dig i form och att din kropp är fantastisk: till och med när du har skadat dig. Häng med på en anatomisk resa från foten upp till nacke och huvud, med skador som hälsporre och stressfraktur, tennisarmbåge och diskbråck. Du kommer att få veta allt om varför dessa uppkommer och hur du blir av med dem. Den senaste vetenskapen varvas med exempel ur verkliga livet och idrottsstjärnors karriärer. Kryddat med effektiva övningar, tips och råd som kommer att hjälpa dig att komma på fötter snabbast möjligt.

Jessika Törnblom Drangert är legitimerad fysioterapeut med inriktning på idrottsmedicin och har en magisterexamen i medicinsk vetenskap från Karolinska institutet. Hon är utbildad dansare och arbetade på Göteborgsoperan innan hon bestämde sig för att byta bana och specialisera sig inom idrottsmedicin. Hon har varit idrottsmedicinsk expert på Friskispressen och Runner's World och även gett ut romaner i spänningsserien Eldcirkeln.

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250.00
Sidantal: 256
ISBN: 9789180662086
Format: 151x228
Utk. 15. May 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Sofia Scheutz Design
Nedladdning