Skogen
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson

Polaris Fakta
Så fridfull och samtidigt så överraskande, myllrande och märklig. Skogen fascinerar på djupet. Norska biologiprofessorn Anne Sverdrup-Thygeson har skrivit ett flertal kritikerrosade och storsäljande böcker om naturliv och ekologi. Nu kommer Skogen på svenska. 

Det här är en bok om skog; skogsnatur, artmångfald och människor; om spännvidden från det minimala perspektivet av en insekts korta liv som levt i sin helhet under en barkbit till de milsvida vidderna av landskap där vår exploatering av skogar har format kulturer och samhällen under hundratals år. Det är en bok om överraskande interaktioner och märkliga arter, en bok om hur kunskapen om naturen och natursyn har förändrats genom generationerna. Om var vi kommer ifrån och var vi står idag.

Genom att väva samman ekologi, historia, politik och kultur till en övergripande berättelse ger Anne Sverdrup-Thygeson oss läsare en inblick i ett djupt fascinerande ekosystem och ger oss en viktig grund för att förstå vilken roll skogen spelar i dagens natur- och klimatkris.

Anne Sverdrup-Thygeson är professor vid Norges biovetenskapliga universitet (NMBU) i Ås, Norge, samt vetenskaplig rådgivare för Norges Institut for naturforskning NINA. Hon har en doktorsexamen i naturvårdsbiologi och föreläser om naturvård och skogens biologiska mångfald. Hennes forskning fokuserar på insektsekologi. Hon har tidigare bland annat skrivit böckerna Insekternas planet (2019) och På naturens axlar (2021)

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250.00
Sidantal: 312
ISBN: 9789180660242
Format: 151x228
Utk. 15. November 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Polaris Fakta
Översättare: Lotta Eklund
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Anne Sverdrup-Thygeson
Recensionsdag 8 april
Du kanske känner igen trollsländor, bin och fjärilar Läs mer