Sönderlandet
Lyssna på utdrag

Sönderlandet

Johan Ripås

Bokförlaget Polaris
Från Sönderlandets öar fem, kommer ingen levande hem.  

Det har gått ett år sedan Nora Wagners närmaste kollega sköts till döds. Både hon själv och hennes kollegor anser att hon borde ha kunnat stoppa mordet, och mardrömmarna förföljer henne. Hennes närmaste chef skickar iväg henne på en nyinrättad tjänst i skärgården för att ge henne tid att läka.  

Men ute bland öarna vilar sedan länge dolda hemligheter och när en ung kvinna faller ihop medvetslös på polisstationens golv dras Nora in i ett händelseförlopp långt större än hon kunnat ana. Till slut vet hon inte vem som är vän och vem som är fiende.

Tre år tidigare reser en kolonn av svenska läkare och FN-soldater genom Kongo för att rädda liv. När de blir kidnappade av gerillan och placerade i fångläger finns det bara ett sätt att överleva: att hålla ihop gruppen, vad som än händer.

Sönderlandet är en underhållande och spännande kriminalroman. Men det är också en berättelse om vad som händer med människor när de pressas till det yttersta och är tvungna att välja mellan att dö eller låta dö. Det är den första boken om polisen Nora Wagner.

Johan Ripås är journalist och programledare för Utrikesbyrån på SVT, under ett antal år var han SVT:s utrikeskorrespondent i Afrika. Sönderlandet är hans fjärde bok.

Recensionsdag: 12 augusti

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 249
Sidantal: 336
ISBN: 9789177954187
Format: 135x210
Utk. 20. July 2021
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Eric Thunfors
Recensioner
Upsala Nya Tidning
”Ännu en spännande och sammansatt kvinnlig polis bjuder Johan Ripås på i ”Sönderlandet”. Nora Wagner har knuffats ut långt i skärgården efter en misslyckad insats med dödlig utgång. Därute ska det väl inte hända något drastiskt? Parallellt med händelseförloppet med en ung kvinna som faller i koma på polisstationen berättas om en grupp biståndsarbetare i Kongo några år tidigare. Hur hänger allt ihop? Ripås berättar övertygande och skickligt med rejäl mersmak. Och det ska komma fler böcker, härligt!” Läs mer
Dast Magazine
”Ripås har skrivit en ruggig och spännande kriminalhistoria som visar vad som sker med människor som utsätts för grymma handlingar under dödshot.”
BTJ
”Sönderlandet bjuder på gastkramande läsning som påminner om vad som händer på många håll i världen när ondskan och härskartyper tar över.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Johan Ripås
Underbarnet
En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt Läs mer