Sticka svenska vantar
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Sticka svenska vantar

Karin Kahnlund

Polaris Fakta
Sverige är kallt under vintern och vantar är självklara plagg. Alla har vantar och vi har långa vanttraditioner. I den här boken hittar du svenska vantar traditionella och nya såväl fingervantar som tumvantar och halvvantar, och i en mängd varianter.  

Karin Kahnlund ger pedagogiska beskrivningar av detaljer och tekniker så att du kan göra olika kanter, kragar, tumkilar, hoptagningar och mönster. Här finns allt du behöver för att kunna skapa dina egna vantar. Du kan också välja att sticka efter Karins grundmodeller, till exempel slitstarka arbetsvantar, de finaste bröllopsvantarna, vantar till stora och små, tunna vantar till den första höstkylan eller de varmaste vantarna till den frusne. Eller kanske en livsvante med bilder ur just ditt liv!

Boken är en blivande klassiker i ditt stickbibliotek. Ett måste för alla som gillar att sticka vantar!

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 160
ISBN: 9789189712249
Format: 170x245
Utk. 25. March 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Illustratör: Kalle Forss
Fotograf: Fotograf Thomas Harrysson Aktiebola
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Gabriella Lindgren Grafisk Formgivn
Recensioner
Plaza Interiör
"Mönster, modeller och mäktigt personliga vantar döljer sig i den nya titeln från Polaris. De pedagogiska beskrivningarna bjuder bland annat på inspiration till något så ovanligt som en livsvante."
Bibliotekstjänst
"Betyg 5/5: Briljant. En bok som inleds med ett avsnitt om vantens anatomi väcker nyfikenhet. Och mycket riktigt, den här boken skiljer sig från många motsvarande handböcker genom att fördjupa sig i tekniken först. Först därefter kommer mönstren. Och vilka mönster! Boken rekommenderas för både nybörjare och mer avancerade stickare och den största utmaningen blir att välja vilket mönster man ska börja med." Läs mer
Nedladdning