Stjärnan från Nord
Lyssna på utdrag

Stjärnan från Nord

D. B. John

Bokförlaget Polaris
Stjärnan från Nord inleds 1998 när en koreansk-amerikansk tonåring kidnappas från en sydkoreansk strand av nordkoreanska agenter. Tolv år senare söker hennes tvillingsyster, Jenna, fortfarande efter henne. När hon får tecken på att systern fortfarande kan vara vid liv, i Nordkorea, gör Jenna allt som står i hennes makt för att rädda systern. Inklusive ett livsfarligt uppdrag för CIA.    

Historien om Jenna är mästerligt sammanflätad med två andra trådar: I den ena hittar en nordkoreansk bondekvinna en förbjuden hjälpsändning som landat i en luftballong. Hon använder värdesakerna för att starta en farligt lukrativ svartmarknad. I den andra upptäcker en nordkoreansk tjänsteman på hög nivå, till sin fasa, att han kanske härstammar från förrädare. En hemlighet som innebär en säker död sin död om den avslöjas. Allt eftersom romanen fortskrider korsas berättelserna tills händelserna når sitt klimax ...

En högaktuell thriller som utspelar sig i Koreahalvöns långvariga, infekterade konflikt.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 289
Sidantal: 400
ISBN: 9789188647702
Format: 151x228
Utk. 06. September 2019
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Birgitta Wernbro Augustsson
Recensioner
Boklysten
"Stjärnan från Nord är en hjärtskärande och engagerande berättelse som samtidigt är så skrämmande och spännande att jag nästan börjar bita på naglarna. "En läsvärd, aktuell och angelägen bok som jag verkligen kan rekommendera alla att läsa!"
Nedladdning