Surdegsbröd för alla
Lyssna på utdrag

Surdegsbröd för alla

Kenny Jakobsson

Polaris Fakta
Trenden med surdegsbröd håller i sig, och allt fler vill baka själva. En av Sveriges främsta surdegsbagare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram.

Vid 03.00 varje lördag morgon börjar doften av nybakat bröd och nygräddade bullar leta sig ut bland stugorna i bostadsområdet i Kullavik där Kenny Jakobsson driver sitt bageri, Surdegsgott Kullaviks lilla hantverksbageri. Människor vallfärdar till det ombyggda garaget som sedan några år tillbaka fungerar som bageri. För numera är surdegsbakningen ­(det som en gång startade som en hobby) även Kennys levebröd och i den här boken lär han ut grunderna och recepten för dig som vill komma i gång med att baka egna, fantastiska bröd.

Kennys förra bok Surdeg: Lär dig hantverket beskrev på över hundra sidor ingående hur en surdeg och en bröddeg fungerar. Temperatur, jästid, mikroorganismer och allt däremellan. För den som verkligen vill nörda ner sig i ämnet är det oumbärlig läsning, men den här boken berättar hur man kommer igång med surdegbakning på enklast möjliga vis! Vilka fallgropar finns det och hur ska man tänka? Kenny går igenom de nödvändiga grunderna och guidar på ett pedagogiskt sätt även dig som är nybörjare att komma i gång och lyckas baka dina första egna surdegsbröd.

Såklart kommer även du som redan är inbiten hemmabagare att ha glädje av denna bok! Boken innehåller nämligen inte mindre än 57 recept på bröd som får det att vattnas i munnen. Vad sägs om surdegsbröd med cheddar och jalapeño, grand levain eller vörtbröd med stout, för att nämna några? Förutom bröd med spännande smakkombinationer hittar du även åtta oumbärliga recept på Kennys bästa sötebröd och därtill får du tips på hur du kan ta tillvara gammalt bröd och ge det nytt liv i form av bullskorpor, krutonger och ströbröd.

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 224
ISBN: 9789189712140
Format: 190x250
Utk. 05. December 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Formgivare innehåll: Sebastian Wadsted
Fotograf: Stefan Wettainen
Förlag: Polaris Fakta
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Kenny Jakobsson
Surdeg - lär dig hantverket
"Jag är storligen imponerad över denna handbok i surdegsbakningens sköna Läs mer