Svartfågel
Lyssna på utdrag

Svartfågel

Frida Skybäck

Bokförlaget Polaris
En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit.

Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria.

Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?

Svartfågel är en stämningsfull kriminalroman som utspelar sig i kontrastrika Skåne och rör sig mellan Lunds fina kvarter och den utsatta glesbygden. Det är den första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment.Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon har skrivit både historiska och samtida relationsromaner som sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser.


Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 79
Sidantal: 432
ISBN: 9789177959526
Serietitel: Frederika storm
Nummer i serien: 1
Format: 110x178
Utk. 01. February 2023
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Islington Design
Recensioner
BTJ nr 15, 2022, Christine Karlsson
"Svartfågel är välskriven glesbygdsnoir, där relationer snarare än våldsamheter och mord bygger upp spänningen, stadigt och lagom invecklat. Karaktärerna är originella, komplexa och trovärdiga, och romanen ska ha ett särskilt plus för att upplösningen inte känns krystad, utan autentisk och övertygande." Läs mer
Smålandsposten, Bengt Eriksson
"Skybäcks första polisroman är en imponerande debut."
Skånska Dagbladet, Sophie Lossing
”Intrigen fungerar väl och är tämligen klurig. Utmärkt är också persongestaltningen. Där briljerar Skybäck … riktigt spännande.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Frida Skybäck
Skuggvarg
En tryckande het försommarkväll försvinner en ung studentska från en fest Läs mer
Järnblomma
En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett Läs mer