Terapeuten
Lyssna på utdrag

Terapeuten

Helene Flood

Bokförlaget Polaris
Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.  

Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?  

Terapeuten är en laddad, oförutsägbar spänningsroman om att vara vilsen i livet, om felval och förödande självbilder. En berättelse där inget är vad det ser ut att vara. Helene Flood hyllades enhälligt av kritikerna som en förnyare av spänningsgenren när debuten Terapeuten gavs ut i Norge.

Helene Flood (f. 1982) är psykolog och har forskat om våld och traumarelaterad skam och skuld. Hon är bosatt i Oslo med man och två barn och har tidigare gett ut en ungdomsroman och sakprosa. Hennes första roman för vuxna, Terapeuten, gjorde succé i Norge när den kom ut och är i dagsläget såld till 26 länder.

Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 ljudbok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 79
Sidantal: 352
ISBN: 9789177953500
Format: 110x178
Utk. 21. July 2020
2. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Pocket
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Lotta Eklund
Recensioner
Go´kväll, SVT, Monica Lindgren
"Strålande debut. Annorlunda, engagerande och nyskapande."
Johannas Deckarhörna
"Helene Floods thrillerdebut har hyllats stort i Norge och det råder ingen tvekan om att författaren är skicklig på att skapa suggestiv spänning och att sudda ut gränsen mellan fantasi och verklighet."
Kapprakt.se
"Det här är en riktigt välskriven psykologisk thriller som skickligt bygger det krypande obehag som genren kräver. Inte minst är hennes karaktärsteckningar fantastiska, det märks att författaren också är en väletablerad psykolog."
Aftonbladet Söndag
"En bladvändare med otippade vändpunkter"
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Helene Flood
Änkan
Erling segnar ner på cykeln och hittas avliden. Ensam i det stora huset Läs mer
Betraktaren
Mörka hemligheter bakom lyckliga fasader

Rikke är forskare och lyckligt Läs mer