Trollsländan
Lyssna på utdrag

Trollsländan

Michel Bussi

Bokförlaget Polaris
Strax efter midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de snöiga schweiziska alperna. Planet slungas in i en bergssida och fattar eld. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Hon får smeknamnet Trollsländan av pressen som bevakar den mycket uppmärksammade olyckan.

Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? De båda flickornas respektive familjer hävdar envist att den överlevande bebisen är just deras. Det är början på en fejd utan synbart slut mellan arbetarklassfamiljen Vitral, som livnär sig på att sälja snacks till turisterna på stränderna i norra Frankrike, och överklassfamiljen de Carville, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen.

Arton år senare är privatdetektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp. Men så hittar han en ledtråd som för honom betydligt närmare sanningen. För nära. Han hittas död innan han hinner berätta om sin upptäckt.

Samtidigt överlämnar Lylie, Trollsländan som vuxit upp till en vacker ung kvinna, en hemlig anteckningsbok i händerna på Marc, den unge man som älskar henne, och försvinner. När Marc läser anteckningsbokens innehåll, börjar han desperat leta efter Lylie. Men han är inte den enda.
Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 269
Språk: Svenska
Sidantal: 452
ISBN: 9789188647498
Format: 151x228
Utk. 26. April 2018
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Christina Norrman
Recensioner
Femina
En effektiv mysterieroman med franskt sentimental touch och en fyndig upplösning.
Hallå Höganäs
En rafflande berättelse.
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Michel Bussi
Se dig aldrig om
Ett älskande par i turkosvattnet på Île de la Réunion. Slappande, palmer, Läs mer
Tiden dödar långsamt
Sommaren 1989. Korsika. Luften dallrar av hetta i den lilla semesterbyn som Läs mer
Svarta näckrosor
Turister flockas dagligen i den charmiga byn Giverny där Claude Monet Läs mer