Underbarnet
Lyssna på utdrag

Underbarnet

Johan Ripås

Bokförlaget Polaris
En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt tillsammans med en kniv och två blodiga nallar. Misstankar väcks om att flickan kan ha tagit livet av sin egen mamma. För Nora Wagner som får i uppdrag att utreda fallet är det tydligt att flicka bär på mörka hemligheter, men är hon skyldig till det hon anklagas för?

Samtidigt kämpar en man för sitt liv i den iskalla vårvinden på klipporna vid Godahoppsudden i Sydafrika. Han vet att de som jagar honom inte skulle tveka att mörda. Han måste överleva och ta sig till andra sidan jorden för att återförenas med sitt barn .

När polisen får information om ett omfattande attentat mot en klimatkonferens dras Nora in i en kamp mot klockan i stadens katakomber. Snart upptäcker hon att allt hänger ihop. Till slut vet hon inte om hon kan lita på någon, inte ens sin närmaste chef. Nora och flickan hamnar i en jakt på liv och död.

Underbarnet är en spänningsroman som handlar om hur övertygelse kan växla till fanatism och om att sanningen kan visa sig vara en ren lögn. Det är den andra boken om polisen Nora Wagner.

Johan Ripås är SVT:s utrikeskorrespondent i Afrika. Underbarnet är hans femte bok.


Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 249.00
Sidantal: 296
ISBN: 9789177955009
Serietitel: Nora Wagner
Nummer i serien: 2
Format: 135x210
Utk. 21. September 2022
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Eric Thunfors
Recensioner
BTJ, nr 20, 2022, Per Lundgren
”Berättelsen utnyttjar sina visuella möjligheter och växlar mellan tid, platser som Kapstaden och svensk skärgård, och parallella handlingar (…) Sidorna fylls med ett rättframt tillgängligt språk i denna spänningsroman med en annorlunda huvudperson i form av det sjuåriga underbarnet.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Johan Ripås
Sönderlandet
Från Sönderlandets öar fem, kommer ingen levande hem.  

Det har gått ett Läs mer