Underdog
Lyssna på utdrag

Underdog

Bokförlaget Polaris
Du minns väl hur det var? På sjuttiotalet var dubbeljappen stor nog att bjuda på. Man skulle inte tro att man var nåt och Transports ordförande Hasse Ericson fick sparken efter att ha semestrat på Kanarieöarna.  

I millenniets början bygger HSB lyxbostäder med havsutsikt, man ska definitivt tro att man är nåt, Magnum är för god för att bjuda på och högsta drömmen är att skickas bort till en öde ö och bli bortröstad.  

Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig.

Familjen Kraft bor på Borgmästargården i Malmö, ett av miljonprogrammets första friska satsningar, med tre- och åttavåningshus och ett par på sjutton våningar, så att vinden verkligen ska ha nåt att gripa tag i.

Underdog är en roman om att växa upp på sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss och hur förtvivlat svårt det är.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (häftad)
Belastning...
SEK 139
ISBN: 9789189716131
Format: ePub
E-bok utk. 01. September 2022
Digital vattenmärkning
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mono Studio AB
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Torbjörn Flygt, Torbjörn Flygt - anv ej, se 135743
Låt oss gå ut med glädje
Recensionsdag 28 augusti

Valåret 1973. Nära fyra decennier av reformer Läs mer
Slugger
Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog ( Läs mer
Outsider
Åren efter Palmemordet blir högerextremisternas demonstration på Karl XII:s Läs mer