Upplevelser i Stockholms natur
Lyssna på utdrag

Upplevelser i Stockholms natur

Erik Hansson, Oliver Karlöf, Vide Ohlin

Bokförlaget Polaris
Det kan vara svårt att föreställa sig, men när du sitter fast i en av Stockholms många bilköer eller trängs i folkmyllret på T-Centralen har du väldigt nära till vildmarkens lugn och tystnad. Du måste bara veta var du ska leta. Med Upplevelser i Stockholms natur erbjuds du vägar till de platser som väcker nyfikenhet och upptäckarlust, samtidigt som du skapar minnen för livet.
 
En halvtimmes färd från huvudstadens mitt kan ta dig till en världsunik skärgårdsmiljö med 25 000 öar, en nationalpark med trolsk urskog, över 30 anlagda våtmarker för groddjur och hjortronmyrar med gungfly, den nordligaste platsen för ekoxen. Här finns Europas största skalbagge, myllrande fågelsjöar, lodjursrevir, rinnande vatten med hoppande öring, rika svampskogar, Sveriges tätaste bestånd av kattugglor och färgsprakande ängsmarker. Överallt i Stockholm finns det vilda precis runt husknuten.

I Upplevelser i Stockholms natur visar vi upp 27 områden som är lätta att ta sig till och samtidigt väl värda en omväg. Varje område beskrivs utifrån vad du kan få uppleva på plats och hur du får ut det mesta av besöket. Ju mer du vet om naturen, desto mer fascinerande blir den, därför har vi även inkluderat nybörjarguider till områden som fågelskådning och växter, djurspår och några av områdets häftigaste insekter, samt vilka fiskarter som går att finna nära Stockholm.

Dessutom innehåller boken inbjudande och informativa kartor, ritade av Filippo Vanzo, och vackra foton av några av landets främsta naturfotografer.

Upplevelser i Stockholms natur fungerar som en källa till inspiration för att ta del av något av det bästa Stockholms natur har att erbjuda.
Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (häftad)
Belastning...
SEK 299
Språk: Svenska
ISBN: 9789188647665
Format: 300x300
Utk. 01. August 2018
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Häftad
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensioner
Fåglar i Stockholmstrakten, Stockholms ornitologiska förenings medlemstidning
”Inspirerande och frestar till upptäcktsfärder”
Expressen Söndag
”Underbara bilder, detaljerade kartor och inspirerande fakta. Bättre än så här blir det inte!”
Vår Fågelvärld
”Boken är ett färgsprakande äventyr och lever minst lika bra på det fantastiska bildmaterialet som ges stort utrymme i boken, som på den spänstiga texten."
Fauna & Flora
”Denna praktfulla, välillustrerade och lättlästa bok är en bra hjälp om du vill hitta till alla de finaste pärlorna i Stockholmstraktens natur.”
Recensent i P4 Västernorrland m m, Agneta Norrgård
“Oavsett om du bor i Stockholm eller på annan ort, kan jag rekommendera denna guide som ger tips, information, handledning och inspiration att på enkelt sätt ta del av Stockholms natur.”
 
 
 
 
 
-  Boktokig
”Kort sagt är det en fantastisk bok. Den gör mig helt hänförd. Tala om att förenkla för människor att ta sig ut och få fina naturupplevelser och veta vad man ser.”
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Erik Hansson, Oliver Karlöf, Vide Ohlin
Upplevelser i Sveriges natur
Erik Hansson, Erik Hansson
recensionsdag 4 oktober

Ett land fullt av mäktig natur


Vi är lyckligt Läs mer