Upplevelser i Stockholms natur
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Upplevelser i Stockholms natur

Erik Hansson, Oliver Karlöf, Vide Ohlin

Bokförlaget Polaris
Det kan vara svårt att föreställa sig, men när du sitter fast i en av Stockholms många bilköer eller trängs i folkmyllret på T-Centralen har du väldigt nära till vildmarkens lugn och tystnad. Du måste bara veta var du ska leta. Med Upplevelser i Stockholms natur erbjuds du vägar till de platser som väcker nyfikenhet och upptäckarlust, samtidigt som du skapar minnen för livet.
 
En halvtimmes färd från huvudstadens mitt kan ta dig till en världsunik skärgårdsmiljö med 25 000 öar, en nationalpark med trolsk urskog, över 30 anlagda våtmarker för groddjur och hjortronmyrar med gungfly, den nordligaste platsen för ekoxen. Här finns Europas största skalbagge, myllrande fågelsjöar, lodjursrevir, rinnande vatten med hoppande öring, rika svampskogar, Sveriges tätaste bestånd av kattugglor och färgsprakande ängsmarker. Överallt i Stockholm finns det vilda precis runt husknuten.

I Upplevelser i Stockholms natur visar vi upp 27 områden som är lätta att ta sig till och samtidigt väl värda en omväg. Varje område beskrivs utifrån vad du kan få uppleva på plats och hur du får ut det mesta av besöket. Ju mer du vet om naturen, desto mer fascinerande blir den, därför har vi även inkluderat nybörjarguider till områden som fågelskådning och växter, djurspår och några av områdets häftigaste insekter, samt vilka fiskarter som går att finna nära Stockholm.

Dessutom innehåller boken inbjudande och informativa kartor, ritade av Filippo Vanzo, och vackra foton av några av landets främsta naturfotografer.

Upplevelser i Stockholms natur fungerar som en källa till inspiration för att ta del av något av det bästa Stockholms natur har att erbjuda.
Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (häftad)
Belastning...
SEK 299.00
Språk: Svenska
ISBN: 9789188647665
Format: 190x250
Utk. 01. augusti 2018
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Häftad
Förlag: Bokförlaget Polaris
Nedladdning