Välsignad vare fadern
Lyssna på utdrag

Välsignad vare fadern

Rosa Ventrella

Bokförlaget Polaris
Rosa växer upp i San Nicola, det äldsta och farligaste området i Bari i södra Italien. Bland de trånga gränderna som leder ned mot havet, når våldet dig i samma stund som du föds. Rosa och hennes bröder växer upp med en våldsam far, han vars smeknamn är Änglaansiktet.  Namnet har han fått på grund av sitt oemotståndliga utseende, men i själva verket finns det inget änglalikt över honom. Faderns humörsvängningar, hans lögner och svek är vardag för familjen.  Men trots att han slår, kan inte Rosas mamma sluta älska honom.

Rosa förstår att hon måste rädda sig själv. Och när hon träffar Marco väljer hon att byta namn och fly till Rom med honom. Tiden går och många år senare får hon ett telefonsamtal, samtidigt som hennes äktenskap knakar i fogarna. Hon tvingas återvända till sin hemstad, söka sina rötter och framför allt hitta ett sätt att lämna sitt mörka arv bakom sig, befria sig från våldet.

Välsignad vare fadern är en modig roman, en berättelse om hur du får våldets rötter, lika hårda och djupa som på ett olivträd, att ruckas och lossna. Rosa Ventrella skriver med ilska och empati på samma gång.

Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (häftad)
Belastning...
SEK 139
Sidantal: 320
ISBN: 9789177957102
Format: ePub
E-bok utk. 16. June 2022
Digital vattenmärkning
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Eric Thunfors
Översättare: Malin Emitslöf
Nedladdning