Veronas dotter
Lyssna på utdrag

Veronas dotter

Alyson Richman

Bokförlaget Polaris
Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemärkt i mängden av människor som, liksom hon, anlänt till den vackra kuststaden med båt. Men skräcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dåligt förfalskade identitetshandlingar får henne att stå som fastfrusen på kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar får hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okänd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av någonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor.

Bara några månader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pågick i omvärlden. Men när Mussolinis terrorvälde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motståndsrörelsen.

I Portofino får Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han är en man som bär på sina egna svåra hemligheter, fyllda av skuld och ånger. Men Elodies ankomst väcker hopp och glädje, något som Angelo trodde var förlorat för alltid.

Veronas dotter fångar hopp, spänning och kärlek under en farlig tid, i en berättelse om den första kärleken, stor sorg och oväntat mod.


Läs mer
Välj utgåva:
 ljudbok
 e-bok
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 269
Sidantal: 352
ISBN: 9789177956372
Format: 145x220
Utk. 09. February 2023
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omslagsformgivare: Mystical Garden Design AB
Översättare: Carina Jansson
Nedladdning
TOP  ▲
Andra böcker av Alyson Richman
Timmar av sammet
Medan Paris står inför en tysk ockupation, stänger en ung fransk kvinna Läs mer
En förlorad kärlek
En oförglömlig kärlekshistoria i skuggan av andra världskriget

Där på Läs mer