Virka för livet
Läs utdrag
Lyssna på utdrag

Virka för livet

Moa Blomqvist

Polaris Fakta
Moa Blomqvist virkar kläder på sätt du inte har upplevt förut. Själv kallar hon det Fake Knit, fuskstickning, och det är ibland svårt även för ett tränat öga att se att hennes plagg är virkade och inte stickade.

Med gediget kunnande, fantasi, enorm färgglädje och en hälsosam dos nostalgi virkar sig Moa igenom sitt liv i 16 plagg och andra projekt. Bland de självbiografiska mönstren finns tröjan Tall Dark Stranger som är inspirerad av hennes mammas röda brudklänning, löskragen 90s Baby, tröjan The Matriarch som är en hyllning till mormodern som lärde henne virka, balaklavan Let s Boogie som nått miljoner över hela världen, koftan On Brand och den gröna galaklänningen Saccharine.

Hon förmedlar sin kärlek till provlappar och vackra sömmar och ger tips om tvätt och förvaring av virkade plagg.

Låt dig inspireras och hitta ditt eget sätt att skapa. Använd virknål och garn för att berätta din historia.

Läs mer
Välj utgåva:
 tryckt bok (inbunden)
Belastning...
SEK 250
Sidantal: 176
ISBN: 9789189713307
Format: 190x250
Utk. 15. January 2024
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Inbunden
Fotograf: Fotograf Thomas Harrysson Aktiebola
Förlag: Polaris Fakta
Omslagsformgivare: Kristin Lidström
Recensioner
Plaza Magazine
"Moas inspirerande bibel är raka motsatsen till, säg, präktiga offerkoftor, här andas fantasi, poesi och nostalgi och kanske även ett positivt mått av anarki. Färgglädjen smittar av sig och de uttalat självbiografiska mönstren gör boken till lite av en praktisk generationsroman där den vassa pennan bytts till en vass virknål". Läs mer
Nedladdning