Volodymyr Zelenskyj. I huvudet på en hjälte.
Lyssna på utdrag

Volodymyr Zelenskyj. I huvudet på en hjälte.

Régis Genté, Stéphane Siohan

Bokförlaget Polaris
När Ryssland invaderade Ukraina klev Volodymyr Zelenskyj fram som en orädd ledare för sitt land och för kontinentens frihetskamp.  

Biografin beskriver Zelenskyjs unika väg från välkänd skådespelare till president och krigshjälte, som plötsligt var tvungen att använda alla sina förmågor för att bekämpa Putins hänsynslösa invasion. Vad är det som gör att han inte ger upp? Och vilken framtid har Ukraina efter kriget?  

Volodymyr Zelenskyj I huvudet på en hjälte är skriven av Régis Genté och Stéphane Siohan, två franska journalister med mycket djup kunskap om Ukraina. För närvarande är båda författarna korrespondenter i det pågående kriget.


Läs mer
Välj utgåva:
 e-bok
 tryckt bok (häftad)
 tryckt bok (pocket)
Belastning...
SEK 269
Sidantal: 180
ISBN: 9789189712218
Format: 135x210
Utk. 02. November 2022
1. Utgåva, 1. Upplaga
Bandform: Häftad
Förlag: Bokförlaget Polaris
Översättare: Nils Wadström
Recensioner
Socialpolitik , Helene Nellvik
”För den som vill ha en djupare förståelse, veta mera, få nya tankar och se olika perspektiv rekommenderas dessa mycket lättlästa och oupphörligt intressanta 170 sidor.”
Borås Tidning , Niclas Sennerteg
”Den här boken är inte bara en läsvärd biografisk snabbskiss utan också en påminnelse till den komplexa nutidshistoriens sammanhang och upptakten till Putins överfall på landet.”
Fokus, Bengt Jangfeldt
”Författarna tecknar ett balanserat porträtt av huvudpersonen och förklarar insiktsfullt det komplicerade inrikespolitiska spelet i Ukraina liksom "motsättningarna" mellan ryskt och ukrainskt inom landet (som blir mindre för varje bomb som faller).”
Sydsvenskan, Kalle Kniivilä
"...ger en fördjupad och oretuscherad bild av Volodymyr Zelenskyj."
Nedladdning